KASIM2018 Pınar Tekeş
Hayat amacımıza ulaşmak
Konuşmacı olarak katıldığım toplantılarda veya seminerlerimde dikkatimi çeken şey hayatta ne istediğimizin farkına varmamış olmamız. Üniversitede ders verdiğimde, kurumsal eğitimlerimde de durum böyleydi, şimdiki Theta Healing Seminerleri’nde de. Uygulama çalışmalarının en sıkışılan alıştırması hayattan istediklerimiz . Biz en çok kendimizle temas etmekten kaçıyoruz. İçimizdekini, kalbimizin derinliklerindekini ortaya çıkarmak bizi adeta dehşete düşürüyor. Atalarımızdan gelen inançlarımız mı yoksa yaşadığımız toprakların hafızası mıdır bilinmez ama bir şekilde kendimizi ön plana almayı yasak, ayıp, yanlış buluyoruz. Farketmek bir yana bu konuda düşünmek bile adeta bir tabu olmuş. Yüzyıllardır süregelen fedakar insan olmak kavramı bizi kendimizi düşünürsek iyi bir insan, evlat, eş, sevgili, çocuk, vatandaş, anne, baba olamayacağımız inancına götürüyor. Dahası böyle olduğunu gördüklerimizi de bencillikle, farklı olmaya çalışmakla veya tuhaflıkla suçlayabiliyoruz. Hayatımızda ne istediğimizi bilmediğimizde de onu gerçekleştirmemiz mümkün olamıyor. En basit “Hayatınızda sınırsız olsanız neler istersiniz?” sorusu bile boş bir beyaz sayfayı dolduramayan bir kaç satır içeriyor. Kendi gerçekliğimizin ne olduğunu saptamaya çalışırken en derin korkularımız, endişelerimiz, güvenlik çemberimiz devreye giriyor, görünmez bir kalkan oluşturup kalemin sayfaları doldurmasını engelliyor. Hayal bile kurarken zihnimizin engelleriyle karşılaşıyoruz. Bu blokajlarla da kendimizi keşfedip, potansiyelimizi farkedip uygulamaya geçirmeye set çekiyoruz. Örneğin zenginlik, servet, bolluk bu dünyadaki hedeflerimizi tamamlamak için gerekli araçlar olmaktan çıkıp amaç haline geldikçe kendimizle içsel temasımızı yitiriyoruz. Yitirdikçe de ya hırslanıyor ya da tam tersine içsel kızgınlıklarımıza tutunup kendimizi dışarıya kapatıyoruz. Depresyonda olduğunu söyleyen kişilerden geçilmiyor ortalık. Acaba gerçekten depresyondalar mı yoksa sadece kendilerini depresif mi hissediyorlar? Peki ne yapmalı? Öncelikle bu blokajları temizleyip neleri istediğimize odaklanmalıyız. İstediğimiz gerçekten ne? Kalbinize şu soruları sorabilirsiniz . Burada dikkat! Cevaplarınızda kendinize dürüst olun. - Ne istediğimi bilmem mümkün mü? - Bunu engelleyen şeyler neler? - Ne istediğimi bilirsem bana yük mü olur? - Neden böyle hissediyorum? - Bu hayatta kalbimi coşkuyla dolduracak şeyler neler? - İstediklerime sahip olsam neler olur? - Gerçekleştirirsem ne gibi pişmanlıklarım olur? - Gerçekleştirmezsem nelerden pişman olurum? Bu birinci aşama. Ne istediğimizi bilmezsek, onu hayatımıza geçirmemiz mümkün olmaz. Bunu planlayarak ve şimdiki zaman dilini kullanarak hatta yazarak netleştirmeliyiz. Unutmayalım ki “...olmasını istiyorum” dediğimizde o hep gelecek zamanda kalacak ve bu yüzden asla ulaşılamayacaktır. “Bu gerçekten olacak mı?” diye şüpheye her düşüşümüz bize engel olarak yansır. Başarının püf noktası kararlarımızın peşinden gitmek. Birşeyin tüm prensiplerini bilmemiz onu uyguluyor olduğumuz anlamına gelmez. Akışa güvenmek hiçbir şey yapmadan beklemek değildir. Madem evren hareketi alkışlıyor, adım atmalıyız. Şikayet enerjisi bizi yolumuzdan uzaklaştırır, depresif konfor alanımıza geri çeker. Kendimiz için yapmak istediklerimiz ve başkaları için yaptıklarımız arasında bir denge sağlamalıyız. Hayatımızın merkezine kendimizi koymazsak zaten dengede kalamayız. Hep hatırlayalım, kendimiz için katkıda bulunduğumuz herşey çevremize de katkı demektir. Geçmişte yaşarsak ileriye gidemeyiz. Bakın bakalım siz hayallerinizden uzak durmak için geçmişte nelere tutunuyorsunuz? Unutmayın hayallerimiz bizi hayat amacımızı gerçekleştirmeye götüren yoldur.
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
MART 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI BLUEBELL GASTROPUB

BlueBell GastroPub: Mutfağı mükemmel bir pub İzmirli genç girişimci Pınar Yazıcı, tasarladığı “BlueBell GastroPub" İzmir Bostanlı’da açıldı. Mekan mutfağı sağlam bir Pub olarak öne çıkıyor. Menüsünde "Blue's Kitchen", "Ortaya", "Ekmek Arasında", "Salatalar" ve "Tatlılar" bölümlerinde özel lezzetler bulunan BlueBell GastroıPub'da; "Tabaklarımızdaki malzemeleri geleneksel yöntemler dışında kullanmaya devam ediyoruz. Pancarı turşu yapmak yerine, tarçın ile fırınlıyoruz" diyen şef Ercan Aydın kendine özgü ekmek ve sıcak sunumlarını misafirleriyle buluşturuyor. Blue Bell’de Barmen Can Güneli, orijinal tütsülenmiş kokteylleriyle misafirlerine keyifli sürprizler hazırlıyor. Gece 02.00'a kadar açık olan BluBell, kısa zamanda bir müdavim kitlesi yaratmış görünüyor. Bostanlı takılmak için keyifli bir mekana daha kavuştu. Ekmek arası kokoreçten Mac&Cheese'e kadar değişik lezzetler sunan me...

[Devamını Oku...]

SOİREE

Soirée; Deniz kenarında çiçek bahçesi Çoğunlukla yeme içme mekanlarının bulunduğu Konak Pier AVM'de deniz kenarında bir çiçek bahçesi olan Soirée Restoran konuklarına lezzetlerin yanı sıra huzur vaat ediyor. Soirée'nin deneyimli şefleri menüyü dünya ve Türk mutfağının lezzetleri ile donatmış. Kahvaltıdan soğuk ve sıcak başlangıçlara, salatalardan pizzalara, beyaz ve kırmızı et yemeklerinden balık çeşitlerine kadar neredeyse yok yok bu menüde... Soirée, kendisini "şehrin en iyisi" söylemiyle tanımlayarak iddiasını ortaya koyuyor. Kahvaltı 37 TL (Tek kişilik) Otlu Omlet 20 TL Sürk Mezesi 15 TL Geyik Başı Mezesi 15 TL Mütebbel 18 TL Paşa Mezesi 15 TL Soğuk Et Tabağı 70 TL Mozarella Domates Tabağı 25 TL Kırmızı Soğan Çorbası 19 TL Bouillabaise Balık Çorbası 25 TL. Karadeniz Usulü Yaprak Sarma 21 TL Keçi PeynirliGirit Salata 37 TL 5 Peynirli Pizza...

[Devamını Oku...]
SOİREE

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk