MAYIS 2017 İzmir’in hafızasında her dönemin ayrı bir rengi var. Değişen zamana yaşam da ayak uydururken tarihin her kesitinde şehrin büründüğü kılık da değişiyor. 1945’lerin, ‘50 ve ‘60’ların İzmir’ine baktığımızda farklı bir hikâye örüntüsü çıkıyor karşımıza. İzmir’in İzmir olduğu yıllara dönüyoruz ve o döneme ait kent hatıralarını sizlerle buluşturuyoruz. Eğitim konusu bu ay da gündemimizde. Oyunların çocuk eğitiminde özel bir yeri var. Sosyal ve iletişime dayalı oyunlar çocukları geliştiriyor ve eğitiyor. Böylelikle çocuklar geleceği daha sağlam kurabiliyor ve başarılı olabiliyor. Sanatla iç içe büyüyen çocuklar ise yarının düşünen, başarılı bireyleri olarak toplumdaki yerini alıyor. Sanat ve oyunun çocuklar üzerindeki etkisini işin uzmanlarıyla konuştuk. Mayıs ayı çok değerli annelerimize özel bir gün armağan ederken biz de İzmirli bir anne-kız hikayesi anlatmak istedik size. Aysel ve Aslıhan Öztezel'in hikayesi her anne-kızın yaşadığı türden çatışmaları, barışmaları ve sevgiyi barındırıyor içinde. Hala birbirlerinden çok şey öğrendiklerini ve birbirlerine neler kattıklarını oldukça içten cümlelerle ifade ediyorlar. Ötekileştirme karşıtı, sevgi dolu sanat adamı Bob Marley dünya insanı kimliğiyle barış yolunda hayatını geçirmiş bir değer olarak “Efsaneler” sayfamızda yer alıyor. Trench Town’daki hayallerini ilham veren bir serüvene dönüştüren Marley şarkılarındaki sıcak ritimle hala reggae müziğin ruhu olarak görülüyor. Semt keşiflerimiz sürüyor. "Bir başka İzmir'i varmış İzmir'in" dedirtecek semtlerden Ege Mahallesi'nde, hemen arkasında yer alan Alsancak'tan çok farklı bir dünya var. Seçimden seçime uğrayan siyasilerin bile unuttuğu bu kimsesiz sokaklar, zenginliği temsil eden kulelerin silüetinde yaşama eşlik etmeye çalışıyor. Yarımada İzmir Gezi Rotaları’nda bu ay 16 kilometrelik bir yürüyüş ve bisiklet parkurundayız. Ortalama 5 saat 30 dakikada tamamlanan bu güzergâhın en güzel yanı, Germiyan, Nohutalan, Birgi ve Barbaros gibi yakın civardaki en güzel köylerin içinden geçiyor olması… Bu ay Türkiye’de daha çok Bilge Nathan adlı eseri ile tanınan ama 250 yıl önce, hoşgörü ve dinler arası diyalog örnekleri veren bir yazarı Gotthold Lessing’i anlatıyor Nedim Atilla “Avrupa’yı aydınlatan entelektüeller” serisinde… Bu ay sizleri değişik ilgi alanlarından portrelerle tanıştırıyoruz... Gürkan Güzeyhuz oyunculukta yükselmeye devam ediyor. Dr. Yasemin Bradley'in ise tıp alanından medyaya geçişi ve başarıları ile ilgili hoş bir öyküsü var. İlkgün Çam ise içecek sektöründe duayen bir somelier... Ara sıra yaptığımız sağlık haberlerinden birisi bu sayıda sizlerle: Diş gıcırdatma ya da Bruksizm, ilginizi çekebilir. Köy keşiflerinde bu ay... Sarıalan Köyü, Manisa-Bergama arasında en kısa yol olarak biliniyor. Bir köy kahvesi yok ama yolunuz düşerse köy sakinlerinin çayı hep ocakta. Mayıs ayı birçok etkinlikle dolu dolu geçecek. Bunlardan en önemlisi de Sanatta Görünürlük Festivali... Bu yıl “Gören Gözler Güzel” diyen festival, izleyiciyi yeni mekanlarda sanatçılarla ve işlerle tanışmaya davet ediyor. Farklı disiplinlerdeki çalışmaların yer aldığı festival, 8-14 Mayıs tarihleri arasında çeşitli mekanlarda sanatseverleri bekliyor. Bostanlı vapurundan inip ara sokaklarda gezerek keşfe çıktığımız harika bir bahar gününde Cemal Gürsel Caddesi'ne düştü yolumuz. Sokağın hareketli kısmından girip diğer uca ulaştığımızda daha sakin olduğunu gördük. Sokağın sakinleriyle yaptığımız ayaküstü sohbetlerde de İzmir'in en güzel semtlerinden birine geldiğimizi anladık. Türkiye'nin ilk dalga sörfü şampiyonu Tunç Üçyıldız bu ay dergimize konuk oldu. Üçyıldız diyor ki; "Hayatta dengeyi arayan biriyim ben, o da eşittir Dalga sörfü zaten!" Baharın keyfini sürdüğümüz bu güzel mayıs ayında İzmir yine birçok etkinliğe evsahipliği yapıyor. Konserler, tiyatrolar, sergiler, festivaller ve daha nice etkinlik sanatseverleri bekliyor. Kaçırmayın deriz... Keyifli okumalar...
LUCİEN ARKAS İLE SANAT ÜZERİNELUCİEN ARKAS İLE SANAT ÜZERİNESıcak enerjisi, içindeki çocuğu yansıtan güleç yüzüyle insanı sarıp sarmalayan Bay Arkas’la, Victor Vasarely’nin Retrospektif Sergisi açılışında, Arkas Sanat Merkezi’nin büyüleyici atmosferinde bir araya geldik. Onun iş hayatındaki başarılarından daha çok sanat sevgisini konuştuk.
BİR ANNE-KIZ HİKAYESİ: ÖZTEZELLERBİR ANNE-KIZ HİKAYESİ: ÖZTEZELLERAile içinde her birey birbiri için en özel duyguları taşısa da anne-kız hep bambaşka boyutta oluyor. Aynı cinsin birbirine bu kadar benzeyip birbirinden bu kadar farklı olması ise bazen çatışmalara bazen barışmalara ama hep sımsıcak anılara sahne oluyor. Kaç yaşında anne ya da kaç yaşında evlat olursak olalım birlikte büyümeyi, birlikte öğrenmeyi ve paylaşmayı hep çok anlamlı kılan bir ilişki bu. Hepimizin annekız hikayesi birbirinden farklı olsa da aslında aynı sevgiden geçiyor yolumuz.
YARIMADA'DA MAYIS ROTASI: GERMİYAN- NOHUTALAN-BİRGİ-BARBAROSYARIMADAİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada Gezi Rotaları’nı keşfetmek için bundan güzel bir mevsim olamaz. Mayıs için önereceğimiz rota ise kolay bir yürüyüş parkuru. Yürüyüş, Germiyan Köyü’nden başlıyor. Köye gitmek için İzmir-Çeşme otobanında Zeytinler’den çıkın, sonra Çeşme yönüne dönün, 8 kilometre sonra Ildırı-Germiyan asfalt yoluna sapın. 2.5 kilometrenin ardından köydesiniz. Otoban yerine Narlıdere-Urla İçmeler-Gülbahçe-Uzunkuyu yolunu takip ederek Germiyan-Ildırı yoluna da girebilirsiniz.
GÜRKAN GÜZEYHUZ İLE SÖYLEŞİGÜRKAN GÜZEYHUZ İLE SÖYLEŞİİzmirli oyuncu Gürkan Güzeyhuz, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunu. Güzeyhuz, hiç aklında yokken lise öğretmeninin yol göstericiliğiyle oyunculuğa ilk adımını attı. Birçok dizi, film ve tiyatro oyununda yer alan başarılı oyuncu, “Şeref Meselesi” dizisindeki rolüyle adından söz ettirmişti. Şimdi ise “İsimsizler” dizisi ile ekranlara geri dönüyor. Gürkan Güzeyhuz’la oyunculuğa başlayışını, dizi sektörünü, yeni işini ve baba ocağı İzmir’i konuştuk.
Yomumu Ayın MekanıYomumu Frozen Yoğurt… Avrupa ve Amerika’da çok tutulan bir yoğurt ürünü… Light süt ve içinde yüzde 1 oranında şeker bulunan yoğurt mayası ile yapılan, başkaca katkı maddesi kullanılmayan, sağlıklı, serin... Üstüne ekleyebileceğiniz toplam 48 çeşit çerez, taze meyve ve çikolata grubu topiklerle inanılmaz lezzetli bir ürün frozen yoğurt. Yomumu da bu ürünü Alsancak’la buluşturan yeni bir mekan. 3 boy bardakta seçtiğiniz frozen yoğurdun üstüne dilediğiniz kadar topik dedikleri bu 48 çeşit malzemelerden ekletebiliyorsunuz. Geçtiğimiz Kasım ayında kapılarını açan Yomumu’ya gidince ilk iş isminin anlamını sordum, “Yoğurdun Mucizevi Mutluluğu”ymuş açılımı. Tam da ismine yakışır bir ürün çıkarmışlar ortaya. Özellikle gençler ve Kültürpark’ta spor yapanlar, okul çıkışı, spor dönüşü “take away” yani al git mantığıyla Yomumu Alsancak’a uğruyorlar, hem aperatif, hem sağlıklı ve doyurucu frozen yoğurtlarını ya da smothielerini alıyorlar. Ama mutlaka “al git” yapmanız da şart değil, çok şirin bir köşesi, gayet rahat bir kanepesi ile soluklanarak, sakin sakin yoğurdunuzu yemeniz, kahve çeşitlerinden içmeniz, çayınızı yudumlamanız da mümkün. Hafta içi ve Cumartesi günleri sabah 10 akşam 21 arası açık olan Yomumu Alsancak, Pazar günleri 12-19 arası kapılarını açıyor. Eğer frozen yoğurt seviyorsanız burası değişmez adresiniz olacak. Daha önce denemediyseniz, ilk kez tatmak istiyorsanız, mutlaka yolunuzu bu mekana çevirin. Lozan Meydanı’ndan Reyhan Pastanesi’ne doğru giderken sağ kolda Yomumu. Küçük boy bardak 6 TL Orta boy bardak 8 TL Büyük boy bardak 11 TL Tek Topik 1 TL Kahveler 5-7 TL Yomumu Plevne Bulvarı 19/D, Alsancak İzmir
Tekne Sahaf Cafe Ayın MekanıTekne Sahaf CafeSordum, mekanın adı neden tekne diye, yanıtla girelim mekanı size tanıtmaya: Bu mekanın ismini neden mi Tekne koyduk? “Deniz burada açık bir simgedir sanıyorum. Uçsuz bucaksızlığıyla bize hem özgürlüğü esinler, hem güçlükleriyle, tehlikeleriyle vardır. Denizde olmak pek çok güç koşula katlanmayı gerektirir. Orada hem özgürlüğü yaşarsınız, hem özgürlükle gelen savaşımı. Karadaki kadar rahat değilsiniz orada. Benim yaşamım da denizdeki bir adamın yaşamı gibiydi. Ben hep kendimi özgür duydum, çünkü bilincimi özgür kılmıştım ve kendi açımdan çok özgür bir savaş yürüttüm, ama bu savaşımın koşulları hiç de kolay değildi. Küçük bir TEKNE’de bir kaptan gibi sürekli olarak dalgalarla boğuştum.” Savaşçı Türküleri / Afşar Timuçin Afşar Timuçin’den verdiler yanıtı… Peki, Tekne’nin ön plana çıkan özelliklerine gelirsek, burası yavanlıktan, basitlikten kaçanlar için bir kendi deyişleri ile “ev”, bir “sığınak”! Her daim taze kahve, ikinci el kitap alım satımı, çay sohbetleri, aperatif yiyecekler, müzik dinletileri, çeşitli atölyeler, film gösterimleri yapılan Tekne Sahaf Cafe, metropolün keşmekeşinden kaçıp nefes almak isteyenlerin adresi. Menüsünde aperatif yiyecekler; tost, melemen, omlet, pastalar, tatlı tabakları, cupcake ve bitki çayları, filtre kahve menüleri, soğuk içecekler bulunuyor. Tekne’de ikinci el kitap alım satımı dışında akustik müzik performansları, deneysel sahne gibi etkinliklerin yanı sıra felsefe atölyeleri, film gösterimleri ve analiz tartışmaları, kaset dinletileri, tiyatro gösterimleri de olduğunu belirtelim. Standart, steril, birbirinin aynı mekanlardan sıkıldıysanız, bir de tekneyle kitapların arasına yelken açın, iyi gelecektir.
YAŞANACAK KÖYLER: SARIALANYAŞANACAK KÖYLER: SARIALANBu ay İzmir’den çıkıp hemen yanımızdaki komşu şehrimiz Manisa’nın merkez köylerinden Sarıalan’a düştü yolumuz… Önceleri meydanında bulunan dibek nedeniyle Dibekalan olarak bilinen Sarıalan, iki mahalleden oluşuyor. Sarıbeyler ve Dibekalan mahallelerinin 1938’de birleşmesiyle Sarıalan ismini alan köyde şimdilerde 83 hane yaşıyor. Sarıalan’da yaşayan herkes buranın yerlisi. Sonradan gelip buraya yerleşen yok ama köyden merkeze gidip yaşamını sürdüren çok. Şu an 230 nüfusun yaşadığı köyde, konuştuğumuz kişiler gençlerin artık köyde yaşamayıp merkezde hayatını sürdürdüğünü anlatıyor. Köyün muhtarı İmran Güneş köy halkının geçiminde birinci kaynağın tütün olduğunu ama artık tütünün bitmek üzere olduğunu söylüyor.
SEMT: TENEKELİ MAHALLESEMT: TENEKELİ MAHALLE“Bir başka İzmir’i varmış İzmir’in” dedirtecek semtlerden Ege Mahallesi’nde, hemen arkasında yer alan Alsancak’tan çok farklı bir dünya var. Seçimden seçime uğrayan siyasilerin bile unuttuğu bu kimsesiz sokaklar, zenginliği temsil eden kulelerin silüetinde yaşama eşlik etmeye çalışıyor.
GOTTHOLD LESSİNG: ORTAÇAĞ BİTTİ Mİ?GOTTHOLD LESSİNG: ORTAÇAĞ BİTTİ Mİ?Bu ay size Türkiye’de daha çok Bilge Nathan adlı eseri ile tanınan ama 250 yıl önce, hoşgörü ve dinler arası diyalog örnekleri veren bir yazarı Gotthold Lessing’i anlatmak istiyorum, “Avrupa’yı aydınlatan entelektüeller” serisinde… İdealist bir dünya görüşü izleyen, kendi sanatının en büyük teorisyenlerinden biri olan Lessing aynı zamanda aydınlanma felsefesine bağlı bir düşünürdü. Ancak yapıtlarında materyalist izler de vardır ve Alman halkının demokratik gelişmesi için çaba harcamıştır.
YASEMİN BRADLEY: BAŞARININ ADI...YASEMİN BRADLEY: BAŞARININ ADI...“Gittiğim her yerde kendimi çalışkanlığımla güvenilirliğimle gösterdim ve dikkat çektim. Normal bir zekâyla çok çalışarak ilerledim. Akıllı ve çalışkanım. Hayatta başarılı olmak için bu ikisi yetiyor” Dr. Yasemin Bradley sunduğu haberler, gerçekleştirdiği programlar, yayımladığı çok sayıda kitaplar, gazetelerde köşeden bize göz kırpan yazıları ve uzmanlık alanı olan beslenme danışmanlığı ile hafızalarımızda yeri hiç silinmeyecek bir isim! Çok sayıda başarıya imza atmış bu azimli ve güçlü kadınla güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. İzmir’i iç ferahlatan bir kolonyaya benzetti. Bunun İzmir için duyduğum en güzel yorumlardan birisi olduğunu söyleyebilirim! Başarılarını, bunun sırrını ve kat ettiği yolları konuştuk. Ben hayran kaldım buyurun, sıra sizde…
ÖNCÜLERİN KULÜBÜ: GÖZTEPE ROTARYÖNCÜLERİN KULÜBÜ: GÖZTEPE ROTARYİzmir Life Dergimizin bu ayki Gündem Rotary konuğu Gazeteci, Yazar kimliği ile hepimizin yakından tanıdığı A. Nedim Atilla oldu fakat biz O’nu Uluslararası Rotary’nin 2440. Bölge Federasyonuna bağlı Göztepe Rotary Kulübü Başkanı olarak ağırlıyoruz bu sayımızda..
PORTEKİZ LEZZETLERİPORTEKİZ LEZZETLERİTemel olarak Akdeniz’den esinlenen Portekiz mutfağı özellikle İspanya ile oldukça benzer özellikler taşıyor. Başta deniz ürünleri olmak üzere, tavuk eti, patates, lahana, pirinç, sarımsak, soğan ve çeşitli baharatlar kullanılarak yapılan pek çok yemeği bulmak mümkün. Bunun yanında Portekiz mutfağında zeytinyağından bahsetmezsek olmaz. Birçok zeytinyağlı yemeğe ev sahipliği yapan Portekiz mutfağının bir özelliği ise pek çok sebzenin et ile karıştırılarak servis edilmesi. Ferah ve değişik lezzetler peşindeyseniz Portekiz Mutfağının geleneksel tariflerine göz atmanızı tavsiye ederiz.
ANADOLU’NUN CAM BELLEĞİ ALAÇATI’DAANADOLU’NUN CAM BELLEĞİ ALAÇATI’DAAlaçatı’dayım... Yaz aylarının kalabalığından uzak, sessizleşen sokaklarında geziyorum. Eskiden adlı bir dükkanın önünden geçerken tanıdık bir yüzle karşılaşıyorum. Dışarıda duvara dayanmış birbirinden farklı, rengarenk kapıların önünde duruyor. İçerisi Türkiye’nin cam hafızası gibi... Çeşitli boylarda, renklerde, biçimlerde cam eşyalar rafları doldurmuş. Anadolu’nun her yerinden ve farklı tarihlerden örnekler bulmak mümkün. Hepsi birer antika... 16. yüzyıldan günümüze bardaktan, kavanoza, yağ şişeleri, sürahiler... Ne ararsanız var.
İÇECEK SEKTÖRÜNÜN KADIN DUAYENİ: İLKGÜN ÇAMİÇECEK SEKTÖRÜNÜN KADIN DUAYENİ: İLKGÜN ÇAMSommellierlikten, marka elçiliğine, tadım günleri organizatörlüğünden, viski damıtımevleri gezilerine kadar, içkiye dair ne bilinmesi gerekiyorsa kendisinden öğrenebilirsiniz, Türkiye’nin ilk sommelieri, 10 farklı içki markasının elçisi, aynı zamanda İzmirli; karşınızda İlkgün Çam.
İRONİ DÜNYASINA AÇILAN KAPI:ORTADOGUİRONİ DÜNYASINA AÇILAN KAPI:ORTADOGUSon zamanlarda karmaşasıyla sıkça duyduğumuz “Ortadoğu” bu defa bambaşka bir boyutta çıkıyor karşımıza. İki kalbin bir yansıması niteliğinde… Farklı sanat disiplinlerinde çalışmalar yürüten ve çizgi roman formuyla Kara Mizah yapan Ali Ünal ve Fırat İtmeç’in ortak platformu “Ortadoğu” hayata dair gerçekleri işaret ediyor.
BRUKSİZM YANİ DİŞ GICIRDATMABRUKSİZM YANİ DİŞ GICIRDATMABruksizm rahatsızlığı çağımızın giderek yayılan hastalıklarından bir tanesi... Bruksizm, alt ve üst dişlerin işlevsel olmayan bir şekilde birbirlerine sürtünmesi ile oluşan bir eylem, halk dilinde, diş sıkma veya diş gıcırdatma rahatsızlığı olarak biliniyor. Diş gıcırdatma dediğimiz zaman hastalarımızın bazıları “ama ben dişlerimi gıcırdatmıyorum” şeklinde yanıtlar verebiliyorlar. Bu yüzden ses çıkması bir ayrım olmayacaktır. Kuvvetli bir şekilde dişleri birbirine teması bruksizm rahatsızlığını göstermektedir.
BİR SOKAKBİR SOKAKBostanlı vapurundan inip ara sokaklarda gezerek keşfe çıktığımız harika bir bahar gününde Cemal Gürsel Caddesi'ne düştü yolumuz. Sokağın hareketli kısmından girip diğer uca ulaştığımızda daha sakin olduğunu gördük. Sokağın sakinleriyle yaptığımız ayaküstü sohbetlerde de İzmir'in en güzel semtlerinden birine geldiğimizi anladık. Sokakta köpeğini gezdirenler, parka çıkıp güzel havanın tadını çıkaranlar, 1. Karşıyaka Tiyatro Festivali'nin afişlerini inceleyip programı bir yere not edenler ve sokağın esnafı...
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Güncel sayıya göz atın
SİNEMALAR MAYIS 2017
Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı
T2 Trainspotting
AYIN MEKANLARI MAYIS 2017 Tekne Sahaf Cafe

Sordum, mekanın adı neden tekne diye, yanıtla girelim mekanı size tanıtmaya: Bu mekanın ismini neden mi Tekne koyduk? “Deniz burada açık bir simgedir sanıyorum. Uçsuz bucaksızlığıyla bize hem özgürlüğü esinler, hem güçlükleriyle, tehlikeleriyle vardır. Denizde olmak pek çok güç koşula katlanmayı gerektirir. Orada hem özgürlüğü yaşarsınız, hem özgürlükle gelen savaşımı. Karadaki kadar rahat değilsiniz orada. Benim yaşamım da denizdeki bir adamın yaşamı gibiydi. Ben hep kendimi özgür duydum, çünkü bilincimi özgür kılmıştım ve kendi açımdan çok özgür bir savaş yürüttüm, ama bu savaşımın koşulları hiç de kolay değildi. Küçük bir TEKNE’de bir kaptan gibi sürekli olarak dalgalarla boğuştum.” Savaşçı Türküleri / Afşar Timuçin Afşar Timuçin’den verdiler yanıtı… Peki, Tekne’nin ön plana çıkan özelliklerine gelirsek, burası yavanlıktan, basitlikten kaçanlar için bir kendi deyişleri ile “ev”, bir “sığınak”! Her daim taze kahve, ikinci el kitap alım satımı, çay sohbetleri, aperatif yiyecekler, müzik dinletileri, çeşitli atölyeler, film gösterimleri yapılan Tekne Sahaf Cafe, metropolün keşmekeşinden kaçıp nefes almak isteyenlerin adresi. Menüsünde aperatif yiyecekler; tost, melemen, omlet, pastalar, tatlı tabakları, cupcake ve bitki çayları, filtre kahve menüleri, soğuk içecekler bulunuyor. Tekne’de ikinci el kitap alım satımı dışında akustik müzik performansları, deneysel sahne gibi etkinliklerin yanı sıra felsefe atölyeleri, film gösterimleri ve analiz tartışmaları, kaset dinletileri, tiyatro gösterimleri de olduğunu belirtelim. Standart, steril, birbirinin aynı mekanlardan sıkıldıysanız, bir de tekneyle kitapların arasına yelken açın, iyi gelecektir.

Yomumu

Frozen Yoğurt… Avrupa ve Amerika’da çok tutulan bir yoğurt ürünü… Light süt ve içinde yüzde 1 oranında şeker bulunan yoğurt mayası ile yapılan, başkaca katkı maddesi kullanılmayan, sağlıklı, serin... Üstüne ekleyebileceğiniz toplam 48 çeşit çerez, taze meyve ve çikolata grubu topiklerle inanılmaz lezzetli bir ürün frozen yoğurt. Yomumu da bu ürünü Alsancak’la buluşturan yeni bir mekan. 3 boy bardakta seçtiğiniz frozen yoğurdun üstüne dilediğiniz kadar topik dedikleri bu 48 çeşit malzemelerden ekletebiliyorsunuz. Geçtiğimiz Kasım ayında kapılarını açan Yomumu’ya gidince ilk iş isminin anlamını sordum, “Yoğurdun Mucizevi Mutluluğu”ymuş açılımı. Tam da ismine yakışır bir ürün çıkarmışlar ortaya. Özellikle gençler ve Kültürpark’ta spor yapanlar, okul çıkışı, spor dönüşü “take away” yani al git mantığıyla Yomumu Alsancak’a uğruyorlar, hem aperatif, hem sağlıklı ve doyurucu frozen yoğurtlarını ya da smothielerini alıyorlar. Ama mutlaka “al git” yapmanız da şart değil, çok şirin bir köşesi, gayet rahat bir kanepesi ile soluklanarak, sakin sakin yoğurdunuzu yemeniz, kahve çeşitlerinden içmeniz, çayınızı yudumlamanız da mümkün. Hafta içi ve Cumartesi günleri sabah 10 akşam 21 arası açık olan Yomumu Alsancak, Pazar günleri 12-19 arası kapılarını açıyor. Eğer frozen yoğurt seviyorsanız burası değişmez adresiniz olacak. Daha önce denemediyseniz, ilk kez tatmak istiyorsanız, mutlaka yolunuzu bu mekana çevirin. Lozan Meydanı’ndan Reyhan Pastanesi’ne doğru giderken sağ kolda Yomumu. Küçük boy bardak 6 TL Orta boy bardak 8 TL Büyük boy bardak 11 TL Tek Topik 1 TL Kahveler 5-7 TL Yomumu Plevne Bulvarı 19/D, Alsancak İzmir